Alla inlägg under mars 2010

Av Rebecca Andersson - 17 mars 2010 12:17

Tänk vad lite sol kan göra för humöret! Oj så skönt att få se den klarblåa himlen och känna solen värma mot huden. Allt känns omedelbart bättre då!


Förstår Karins kommentar om att den nya snön är bra för ridmöjligheterna ute, men jag hade tänkt mig en rekordsnabb framtining av perfekt underlag. Har nämligen hört att det inte är mycke tjärle så då kommer man ju att kunna rida fortare än vanligt. All snö som kom så fort har tydligen fungerat som ett täcke och hindrat tjälen från att krypa så långt ner i backen.


Igår blev jag kallad på en ny intervju på ett annat ställe, ett bemanningsföretag som ska anställa rekryterare. Ett jätteroligt jobb tror jag. Det är rankat topp två på min vill-ha lista när det gäller jobb. Det enda som är lite läskigt är att det är delvis provisionslön. Men jag gillar att prestera så det kanske kan vara en bra morot och ett kvitto på när man har lyckats. Så länge grudnlönen är hyffsad så gör det nog inget i alla fall :) Ska dit om två veckor, 30/3 klockan 14:00. Det känns ganska bra för då har jag kanske hunnit få besked från stället där jag har varit på intervju för det är fortfarande rankat som nummer ett.


Jag vikarierade för Johanna igår kväll och hade hennes storhästgrupp. Det gick bra, dom var så duktiga! Karin gjorde dock en ordentlig flygtur precis på slutet, men dom var också duktiga fram tills dess. Vi var tyvärr jättesena då en stackars tjej flög av i ridskolehoppgruppen och blev tvungen att åka ambulans. Jag var hemma halv tolv... Men det gick bra.


Imorse mötte jag upp Anette och Putteplutt på atg för att vara med när hon kollade upp hans bakhaser och bakknän. Han var inte helt bra och ska nu få en lååång vila och en lugn igångsättning så får vi hoppas på det bästa.


Av Rebecca Andersson - 16 mars 2010 13:18

Vi behöver inte mer snö. Jag lovar, det räcker gott och väl med de miljarders ton som ligger på backen redan. Det vi behöver, eller i alla fall jag, är vår. Jag behöver värmande sol, takdropp, blommor som kryper fram i rabatten.


Extra bonus denna snöiga dag är att min rygg har låst sig. Det sitter fast bak i vänster skulderblad. Känns skitkul, inte.


Snart ska jag åka till stallet och rida på min vackra häst!  


Ikväll ska jag ha Johannas träningsgrupp. Det ska bli kul, det var ett tag sen jag hade lektioner. Kul att få göra nåt också!

Av Rebecca Andersson - 15 mars 2010 16:39

Så var det måndag igen. Inte för att det märks nån större skillnad för mig direkt... Eller ja, Jörgen kliver upp jättetidigt och det är lite folk i stallet när man är där tidigt. Det är väl typ det som är skillnaden.


Var i stallet på förmiddagen. Red först Kanan, fick panikrida på slutet för dom skulle harva ridhuset. Men han var fin så jag få känna mig nöjd i alla fall. Tuten fick galoppera över ett sockerbitshinder. Det var typ det roligaste han har gjort i hela sitt liv... Var på väg av nån gång men det var det värt! Han småbockade, studsade och slängde ben åt alla håll. Söting!


Helgen har bjudit på fest, den första på väldigt länge. Vi var hos Karin Ö och det var väldigt kul! Började med middag hemma på Kuratorvägen innan Niclas skjutsade över oss till Karin. Karin och Lotta har dock blivit tanter och blev trötta och for hem vid 23. Jag och Jörgen är däremot unga och fräscha så vi höll ut till 02! Mycket nöjd med mig själv (som normalt somnar i soffan innan 22).


Nu är det dags för veckans första träningspass om en stund. Åter igen är det Marias aerobic dance som står på schemat.



Over and out!

Av Rebecca Andersson - 12 mars 2010 15:33

Efter en sömnlös natt var det dags för intervju 08:30 imorse. Kom in i ett rum med fyra personer i, personalchefen, en arbetsgivarrepresentant och två fackliga. Intervjun tog drygt 1,5 h och sen skulle jag träffa övriga som jobbade på avdelningen. Tror att intervjun gick bra, men det är svårt när det är så många med. Det blir svårt att känna av alla människor och veta att man har med dom på tåget om ni förstår vad jag menar. Dom övriga som jobbade på personalavdelningen var väldans trevliga så det känns som att jag skulle trivas där. Rummet som personen som får jobbet ska ha är URFINT! Arbetsuppgifterna är jätteroliga och arbetsplatsen känns toppen. Det kändes verkligen som att jag klickade med personalchefen, jag tror att vi skulle fungera mycket bra ihop.


Nu återstår två - tre veckors väntan innan jag får besked om hur det har gått.... JAG VILL, JAG VILL, JAG VILL!!!!! Åååååå så jobbigt att vänta....


Efter intervjun åkte jag till stallet för att klippa Tuten. Oj vilken hårig häst...! Men nu är han sååå fin. Jätteskönt att inte vara ett hårmonster längre tyckte Tuten.


Nu ska jag städa... jippi... jätte peppad... verkligen... det känns skitbra... eller?

Av Rebecca Andersson - 11 mars 2010 16:10

Imorgon är det dags för anställningsintervju. Mycket att tänka på. Vad ska jag säga, vad ska jag ha på mig, hur kommer det att kännas, vad kommer dom att tycka, vilken konkurrens har jag osv.


Det är lite jobbigt att jag vill ha jobbet så mycket. Det är lättare att slappna av om det känns oviktigt, eller i alla fall mindre viktigt.


Jag funderar mycket över hur jag ska svara på dom vanligaste frågorna.

  • vilka är dina starka sidor?
  • vilka är dina svaga sidor?
    • hur kan du utvecka dom?
  • hur reagerar du på stress?
  • beskriv en konflikt du har varit iblandad i och hur du agerat då
  • varför ska vi anställa dig?

Allt man säger är viktigt och hur man säger det är lika viktigt.


Jag vill verkligen ha det här jobbet. Fatta -en tillsvidareanställning på en tjänst som innehåller allt jag vill jobba med. Det är nästan för bra för att vara sant.


Att få det här jobbet skulle innebära att jag och Jörgen helt plötsligt har förutsättnignar att köpa hus exempelvis. Och det skulle ju inte kännas helt fel!


Kommer att bli svårt att sova i natt, det kan jag lova.


Ska strax bege mig till Iksu för dagens träningspass (har ju bara ridit två hästar idag   ). Step dance för Maria står på schemat och det ska bli kul!


Sen ska jag städa och göra klart de sista inbjudningskorten.


På lördag är det fest! Kommer typ inte ihåg när jag var på fest senast! Ska bli riktigt kul!!

Av Rebecca Andersson - 10 mars 2010 23:04

Sitter nerbäddad i soffan med datorn i knäet och med ena ögat på TV:n. Det är CSI, och dessutom ett avsnitt som jag inte har sett.


Träningen gick väldigt bra ikväll. Kanan var väldigt avslappnad och hoppade otroligt väl. Det är så kul att rida när det känns så!


Imorgon har jag utsläpp i stallet och ska rida både Titus och Shere Khan. Båda ska trimmas lite. Om det är fint väder blir det nog att rida i paddocken.


Sen måste jag köpa några kuvert till till inbjudningskorten och skicka iväg de som är kvar. Jag måste lägga upp ett par byxor som jag har tänkt ha på mig på intervjun på fredag och även bestämma vad jag ska ha på mig till. Det är ju viktigt att man känner sig rätt klädd på en intervju för att kunna slappna av och göra ett gott intryck. Eller, det är ialla fall viktigt för mig!


Näe hörreni, nu är det faktiskt dax för sängen!


God Natt & dröm söta drömmar!


PS. Observera hur flitig jag har varit i mitt bloggande sen jag bytte portal ;)


Av Rebecca Andersson - 10 mars 2010 13:36

Så var nästan alla inbjudningskorten klara för ivägskickning! Det är bara några som saknar adresser och dom har Jörgen fått i uppgift att fixa fram. Känns skönt att ha gjort bort det. Ska ta med mig de jag har gjort till posten idag så är vi verkligen på gång.


Ska även hämta mitt paket från Rytteriet. Har beställt en ny tävlingshjälm, en marinblå Charles Owen Ayr8




Av Rebecca Andersson - 10 mars 2010 08:15

Vaknade av en smäll vid 07,00. VILDA!!!! Kattskrället hade vält min vas med tulpaner.... Vatten över allt, tillsammans med det som numera mest liknade tulpanlik. Vilket perfekt uppvaknande.



Presentation


Den här bloggen handlar om mig och det som händer i mitt liv, litet som stort.

Bebis

Shere Khan

Shere Khan är en valack f -00 e: Levantos II u: Baloha ue: Mowgli. Vi tävlar hoppning och har placeringar upp till 140cm. <

Följ min blogg!

bloglovin

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards