Alla inlägg den 22 april 2010

Av Rebecca Andersson - 22 april 2010 10:20

Idag var det hoppträning för Kerstin inne på Hippo. Vi började med en travövning i vänster varv över fyra bommar, sedan skulle vi göra en volt tillbaka och trava över sju bommar. Vi red alltså på en asymetrisk åttvolt. Vi växlade mellan lättridning och nedsittning över bommarna. 


  

Sen började vi i höger varv och travade de sju travbommarna, gjorde volt tillbaka och travhoppade ett räcke. Uppgiften var att hålla takten och komma nära travhindret så att hästen fick häva sig över hindret och komma tillbaka och vänta. Alltså att hoppa på styrka -inte fart!  

Sedan övergick vi till att hoppa i galopp. Vi hoppade tre räcken som stod som ett s och fokus låg på att hitta jämn galopp och bli klar i tid. Självklart var vägen också viktig. Övningen gjordes även i andra varvet och då var sista hindret en oxer.  


Sen hoppade vi ett räcke som bestod av plank, vände runt och hoppade en kombination med 10,7 som avstånd, red en båge med fokus på att hålla ut mot väggen och avslutade på en oxer sju galoppsprång från kombinationen.  

Vi avslutade med att hoppa en bana. Avstånd i den andra kombinationen var enbart 7m. Fokus låg på ridvägarna och att ha en jämn galopp.

  


Det här var en jättebra övning för mig och Kanan. Vi har problem med att komma kort ur sväng i höger varv. Han trycker mot innerskänkeln och droppar ut högerbogen. När jag fokuserar på att lösa det så kan jag inte galoppera längre... Fastnar med backen i. Idag fick vi verkligen träna på det. Kerstin la en bomm på höger sida innan kombinationen för att tvinga ut oss på vägen och en bom på vänster sida efter b-hindret för att få oss ut mot väggen efter hindret. Vi låg och snurrade på ganska många varv men tillslut så satt den! Jag fick till vägen och galoppen och det kändes riktigt bra! Väldigt, väldigt nyttigt! Kanan var svettig och anfådd efteråt, har nog aldrig sett honom så flåsig. Han brukar inte bli särskillt påverkad så det var kul att se att han fick jobba ordentligt.


Ett extra tack också till Karin som följde med och var lastningsassistent, det gick riktigt bra!

Presentation


Den här bloggen handlar om mig och det som händer i mitt liv, litet som stort.

Bebis

Shere Khan

Shere Khan är en valack f -00 e: Levantos II u: Baloha ue: Mowgli. Vi tävlar hoppning och har placeringar upp till 140cm. <

Följ min blogg!

bloglovin

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards