Alla inlägg under april 2010

Av Rebecca Andersson - 12 april 2010 15:31

Jag funderade på en grej idag. Jag, och dom flesta andra om jag får gissa, går igenom livet och försöker fatta rätt beslut hela tiden. Det gäller stora som små saker och vilket beslut vi fattar påverkar oss i olika grad -men vi får aldrig veta vad som skulle ha hänt om vi valt något annat. Ibland kan vi konstatera att med facit i hand hade ett annat alternativ gett ett bättre eller mer önskvärt resultat men vi kan aldrig vara säkra på hur utgången skulle ha blivit.


Vi ska bestämma vad vi ska läsa när vi börjar gymnasiet, vad vi vill bli när vi blir stora, vad vi ska läsa om vi ska läsa nåt för att bli det vi vill bli, vilken parter vi ska dela vårat liv med, om vi vill bilda familj, vart vi ska bo, vilken bil vi ska ha -om vi ska ha någon alls. Vi ställs inför massa avgörande vägskäl genom livet och dessa påverkar oss mer och på längre sikt än andra beslut gör. Jag upplever att vissa människor kan fatta belslut mer lättvindigt medans andra (som jag) ska älta och vrida och vända på saker -även en lång tid efter att beslutet faktiskt är fattat. Blev det här det bästa? Är det här bra? Ska det vara så här framgent nu?


Mitt största vägskäl för tillfället är att jag står utan arbete. Vart ska jag sikta in mig? Vart är jag på väg? Hur ska framtiden bli? Beroende på hur jag väljer att spela mina kort kommer min framtid att se mycket olika ut.

Jag undrar hur mitt liv ser ut om ett år från nu? För jag har ingen aning!


Av Rebecca Andersson - 12 april 2010 09:21

Nu är det måndag, igen. Och den här veckan har jag sett fram emot länge! Mamma fyller år och vi ska åka till Stockholm på fredag. Vi ska äta gott, bo på hotell och gå på teater. Det blir mamma, pappa, Richard, Robin och Anna och jag och Jörgen som åker. Såååå mysigt! Nu hoppas jag bara på fint väder också så att vi kan få en riktig vårhelg.


Idag blir det en riktig stalldag. Ska pendla mellan Hippo och Degernäs känns det som. Först ska jag kolla när Anette rider för Bissan, sen ska jag rida Kanan sen ska jag hjälpa Emilia på ridskolan och sen ska vi fixa transporten inför besiktningen imorgon.


Hoppas verkligen att vi får typa om trailern imorgon... Annars måste vi sälja den och det känns drygt... Men, imorgon har vi svaret :)


Solen skiner och det är underbart ute! O så bra för själen! Igår när Jörgen mekade med Toyotan så hade vi picnik på parkeringen, vi blev ganska uttitadde! Haha! Men det var skönt att sitta där i solen :)


Av Rebecca Andersson - 10 april 2010 20:22

Bilar är jättebra att ha -när dom fungerar... Min bil mår inte bra och allt har att göra med en incident med en stubbe för c:a ett halv år sedan. Suck! Det värsta är att den har betett sig hyffsat ända tills jag flyttade hästen på landet och blev helt beroende av den för att ta mig till ridhuset. Och nu när det är svårt att rida ordentligt ute pga underlaget så känns det inte så jättekul att ha en ledsen bil. Extra jobbigt är det att ha en ledsen bil när man lever på a-kassa.... Man blir inte rik på a-kassan -om det nu var någon som trodde det!


Idag har jag och min blivande make varit på Högtidskläder för att prova ut vad han ska ha på sig på vår stora dag. Å så stilig han blev! Han ska ha en frockcoat och det kommer att bli skitsnyggt! Jag borde för övrigt ha fått min klänning nu, men dom har inte hört av sig... Hmmm... Jag ska ringa dom till veckan och höra om den har kommit. Tänkte att jag skulle hämta den till helgen när vi åker till Stockholm för att fira mamis 50-års dag. s


Imorgon är det klubbtävling på Hippo. Jag ska inte vara med med Kanis, men Nell ska få hoppa 90cm. Kanan ska få en morgonprommis runt Degernäs har jag tänkt. Det känns väldigt viktigt att ta det förskitigt med hans ben nu när vi byter underlag osv. Vi får se om Jörgen följer med som han har lovat ;) Jag har morgonutsläpp och det blir tiiiidig morgon imorgon.


Nu ska jag återgå till mitt vinglas och min hallonchoklad :)


Ting!

Av Rebecca Andersson - 9 april 2010 13:10

Oj vad jag har svårt att komma igång idag... Jag hade tänkt leka "duktig hemmafru" idag igen men det känns föga lockande... Hmmm...


Ska ta mig i kragen och åka till stallet snart. Det blir en tur runt byn i regnet verkar det som och det är ju mindre kul. Men så är det nu när vi är ridhuslösa. Tur det finns regnkläder!


Näe, det är nog dags att dra igång Spotify och sätta igång och städa nu faktiskt! Den här spellistan är grym: Nollnolltalet.se Då kanske det har slutat regna när jag är klar, men det skulle nästan vara lite för bra för att vara sant.


Until we meet again <3


Av Rebecca Andersson - 9 april 2010 09:24

  


För att komma till tävlingen klicka här: http://showjumper.blogg.se/2010/april/ny-tavling-i-bloggen.html#comment


Av Rebecca Andersson - 8 april 2010 21:56

Jag har en bekant eller vad jag ska kalla henne som är narcissist. Nu för tiden så träffar jag inte henne i stort sett alls, men under en period i mitt liv träffade jag henne så gott som dagligen. Så fort jag ser den här personen skriva ett inlägg på FB eller när jag läser hennes blogg så fylls jag av blandade känslor. Dels så tycker jag synd om henne för att hon har så dålig självinsikt att hon aldrig kommer att kunna ha ett varaktigt förhållande och dels så blir jag arg på henne för att hon har så dålig självinsikt och att hon därmed lägger skulden på allt som går fel på någon annan.


Enligt Wikipedia kan man diagnostiera narcissism så här:

Individen uppvisar ett ihärdigt mönster av grandiositet (i fantasi eller beteende), behov av beundran, brist på empati, börjar i det unga vuxenlivet och finns i varierande samband indikerat av fem (eller fler) av följande:

Har en grandios självbild (till exempel överdriver framsteg och talanger, förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga meriter).

  • Är besatt av fantasier om obegränsad framgång, makt, briljans, skönhet, eller perfekt kärlek.
  • Tror att han eller hon är "speciell" och unik och bara kan bli förstådd av, eller bara borde umgås med, andra speciella eller högstatuspersoner (eller -institutioner).
  • Kräver stor beundran.
  • Har oresonliga förväntningar på speciella förmåner eller omedelbar respons på hans eller hennes förväntningar.
  • Är interpersonellt exploativ, det vill säga utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.
  • Brist på empati; är ovillig att känna igen eller identifiera sig med andras känslor och behov.
  • Är ofta avundsjuk på andra eller tror att andra är avundsjuka på honom eller henne.
  • Uppvisar arrogans, hotfulla beteenden eller attityder

Den här personen uppfyller nog allar nio punkter.


  • Hon tycker att hon är fantastisk gällande det mesta
  • Hon är fixerad vid skönhet, perfekt kärlek och framgång
  • Hon är så vansinnigt speciell att det nästan inte finns någon annan som kan matcha henne. Så fort någon ifrågasätter hennes unikhet stängs den personen ute från hennes liv. Hon omringar sig med ja-sägare
  • Hon förväntar sig att bli dyrkad, och då framförallt av män.
  • Om hon inte blir dyrkad stängs personen ute.
  • Hon utnyttjar andra för att föda sitt eget ego. Allt handlar om hur bra hon ska/kan må
  • Det finns bara en persons känslor som är viktiga, hennes...
  • Så fort någon kritiserar så är det pga att de är avundsjuka på henne
  • När personer tar avstånd från henne  blir hon arrogant och pushig. Hon snackar skit och gör allt för att göra bort personen som har lämnat henne.

Att ha en sån här person i sitt liv kan ta otroligt mycket energi och jag är glad att hon inte finns nära mig längre. Men det kommer nog alltid att finnas energitjuvar i viss mån.


Vad säger ni? Har ni stött på någon narcissist någon gång? Kommentera och berätta!

Av Rebecca Andersson - 8 april 2010 18:13

Jobbet som jag hade så höga förväntningar på visade sig vara en riktig flopp... Jag skulle i stort sett bara jobba med de arbetsuppgifter som jag tyckte absolut minst om med mitt förra jobb. Tänk att nästan bara jobba med det som får dig att inte vilja gå till jobbet på morgonen.


Vilken besvikelse... Så var jag tillbaka på ruta 1 igen. Bara att fortsätta söka och hoppas på det bästa!


Gick en prommis med Kanan runt byn och rensade huvudet efter träffen på företaget. Han skötte sig exemplariskt och tyckte att det var väldigt mysigt. Det var väldigt skönt för oss båda med en rask promenad.


Nu ska jag sitta i soffan och tjura och tycka lite stynd om mig själv en stund. Men imorgon är det nya tag igen!

Av Rebecca Andersson - 8 april 2010 09:17

Igår lastade jag Kanan själv för första gången! Det var träning på Hippo och jag lastade både in och ut själv både i Degernäs och på Hippo. Kanan var så duktig så! Tog typ två minuter att få in honom första gången och när vi skulle hem från Hippo så gick han bara på sidan en gång. När han skulle ut så var han också duktig, väntade tills jag drog honom i svansen ínnan han backade ut. Känns otroligt skönt att det gick så himla bra redan första gången!


Träningen gick också förvånansvärt bra med tanke på att vi bara hade skrittat i två dagar innan, det brukar ju vara fullt ös då... Men han är ju ute mer och vi har skrittat långa rundor så han var nog lite rastad i alla fall.


Idag är det intervjudax igen. Eller, egentligen så vet jag inte riktigt vad jag ska vänta mig. Jag har ju redan varit på intervju på Proffice och nu ska jag träffa företaget. Men jag antar att det blir någon slags intervju. Nu är bara frågan -vad händer sen? Spännande! Så kära vänner, håll tummar och tår för mig idag!

Presentation


Den här bloggen handlar om mig och det som händer i mitt liv, litet som stort.

Bebis

Shere Khan

Shere Khan är en valack f -00 e: Levantos II u: Baloha ue: Mowgli. Vi tävlar hoppning och har placeringar upp till 140cm. <

Följ min blogg!

bloglovin

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards